Bandet

Freddie Nyström Band – Svensk Blues på Svenska!

Freddie Nyström Band är ett modernt bluesbaserat “crossover” band som har sina rötter i Göteborg. Influenser i musiken kommer i huvudsak från blues men också rock, pop, dansant, progg, jazz med mera. Detta gör att man med nyfikenhet och bredd tar musiken ett steg längre. Freddie skriver låtar om vardagen och livet. Texterna är ofta kryddade med humor och glimten i ögat. Freddie Nyström Band bildades 2005, men fick sin nuvarande form med blues på svenska 2016. 

Freddie och bandet har bland annat:
– Vunnit Dusty road Blues Challenge
– Spelat live i P4 Göteborg
– Varit förband till Roffe Wikström
– Fått fin kritik i pressen bland annat Jefferson Blues Magazine
– Spelat på festivaler, föreningar, pubar och musikscener i Sverige och Norge.

Freddie har en glödande passion för bluesgitarr som han har odlat sedan han var tonåring. Han har studerat och influerats av många bluesgitarrister men har också utvecklat sin egen stil och personlighet på instrumentet. Freddie  har en personlig ton och karaktär och ett spel fyllt av känsla och äkthet. Från varsamt och vackert till intensivt och frenetiskt, allt beroende på låtens stämning och budskap.

Rolf Svensson och Jerker Dahlén på bas respektive trummor ger en gedigen och svängig grund. När möjlighet ges finns Dag Unenge på keyboard. Dag smälter på ett naturligt sätt in i bandet med både fina komp och utmärkta solistiska insatser. 

Med passion för bluesens ursprung och en kärlek till dess nutida uttryck bjuder på en unik och äkta liveshow som berör både hjärta och själ.

Bandet består av:
Freddie Nyström – Sång och gitarr
Rolf Svensson – Bas
Jerker Dahlén – Trummor
och när möjlighet ges även
Dag Unenge – Klaviatur


Läs mer om vad som skrivits i media och i intervjuer med Freddie här


Bland Freddie förebilder kan nämnas: Ronnie Earl, Johnny Winter, Stevie Ray Vaughan, Coco Montoya, Walter Trout, Robben Ford, Larry Carlton, Eric Clapton, Gary Moore, Jimi Hendrix, Albert King, Freddie King, BB King, Roy Buchanan, Albert Collins, Luther Allison, Otis Rush, med flera samt självklart Clas Yngström med sitt Sky High och Rolf Wikström.